news for Greeks and Greece from the World * Editor: Panos S. Aivalis, journalist * email: panosaivalis2@gmail.com
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016
"Η ψήφιση του Μνημονίου απόψε είναι ο θάνατος της Ελλάδας" Μίκης Θεοδωράκης - Κυριακή, 12.2.2012

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ: Η Καταστροφή του Κυπριακού λαού εξαιτίας του επεκτατισμού Μισθοφόρων Πραξικοπηματιών της αστικής τάξης και ταυτόχρονα, πρακτόρων της CIA!


ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο αναγνώστης του εν λόγω άρθρου θα αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη οπτική για τα γεγονότα της Κύπρου το μοιραίο καλοκαίρι του 1974. Όμως η προσεκτική μελέτη «ΚΥΡΟΙ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ. Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΖΗΣΕ ΕΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΗΣ 31ης ΜΟΙΡΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ» (ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ), ανεξάρτητα την εθνικιστική και μιλιταριστική ιδεολογία του συγγραφέα (γαλουχημένος στον στρατό της Μετεμφυλιακής Ελλάδας, συμμετέχων στα πραξικοπήματα των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο, που αισθάνεται υπερήφανος γιατί ο τόπος της καταγωγής του, η Σκουληκαριά, υπήρξε αρχηγείο του στρατηγού Ζέρβα, δηλώνοντας τέλος την απέχθεια του για τους ανυπότακτους και φυγόστρατους κλπ), προσφέρει μια ξεχωριστή ευκαιρία αφού ο ίδιος υπηρέτησε ως λοχαγός στην Κυπριακή 31 Μοίρα Καταδρομών την περίοδο 1973-74.


Και ιδιαίτερα σήμερα έχουμε ανάγκη την ιστορική μνήμη καθώς ολόκληρο το αστικό σύστημα εξουσίας απαιτεί την επιβολή έκτακτης ανάγκης (και τη δρομολογεί) ώστε να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική κρίση και να διαμορφωθούν οι νέοι όροι της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Συστατικό στοιχείο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού πλέον και η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που ολοένα και πιο θαρρετά προπαγανδίζει την ιδεολογική της συγγένεια με την Χούντα των Συνταγματαρχών, που διαλαλεί «τι καλά που ήταν στην Επταετία», πριν έρθουν «οι κλέφτες και οι φαύλοι της Μεταπολίτευσης»!

Με αφορμή την συμπλήρωση λοιπόν 38 χρόνων από το Πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη κατά του Μακάριου, που έδωσε την αφορμή για τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή-Κατοχή, γεγονός που είναι  ...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου